Taco Carlier

VANMOOF

Taco Carlier (35) richtte in 2009, samen met zijn broer Ties, VANMOOF op. VANMOOF ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt innovatieve stadsfietsen. Taco is een inspirerende ondernemer die juist kansen heeft ontdekt in de redelijk traditionele fietsen markt. Dat maakt hem een echte Marketing Pioneer. Door goed in te spelen op wensen van gebruikers en door persoonlijke frustratie is een schitterend product ontstaan. Fietsen met een functioneel en innovatief ontwerp, ontdaan van overbodigheden, maar uitgerust met hightech extra’s zoals een Philips LED verlichtingssysteem en een volledig geïntegreerd slot.

Het opvallende design van VANMOOF fietsen zie je steeds meer opduiken in het stadsbeeld. Onder meer doordat men in steeds meer wereldsteden de voordelen van fietsen ontdekt en men investeert in de aanleg van fietspaden, fietsstallingen en in “bicycle sharing programs”. Vanuit drie kantoren in New York, Taipei en Amsterdam verkoopt VANMOOF fietsen via winkels in heel veel wereldsteden zoals Sydney, Shanghai, Tokio, Barcelona , Parijs, Londen en New York. Dit resultaat heeft hij bereikt zonder marketing budget. Het opvallende design, de focus op functionaliteit en uiteraard passie en gedrevenheid zijn belangrijke ingrediënten voor het succes. 

Ondanks dat het merk pas drie jaar bestaat is het bedrijf al meerdere malen onderscheiden. Onder andere met een Dutch Design Award, De Duitse Reddot Award en de Sprout Challenger Award. VANMOOF wil meer zijn dan een fietsenfabrikant. Ze willen een platform zijn waarbij klanten en andere bedrijven zich kunnen aansluiten om samen het gemakt van het fietsen in de stad te verbeteren. Het verhaal achter VANMOOF is inspirerend en past bij echte pioneers en het thema van de dag, 'chase your dream'. Tijdens Marketing Pioneers vertelt Taco het verhaal over het realiseren van zijn droom.

  • 14:00 - 15:00

    Nederlandse sprekers

    Drie topsprekers van Nederlandse bodem inspireren in korte presentaties van ieder 20 minuten.

Nieuwsbrief

Ben jij een marketing pioneer? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Hoofdsponsors

Participanten

Service partners

Media partners